???? زائر
| موضوع: كنافة بالقشطة الأربعاء مارس 24, 2010 4:23 am | |
| [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]</A> المقادير:
1/2 كيلو كنافه كوب سمن سايحه
للقشطه: 2 كوب حليب 5 ملاعق كبيره دقيق كوب قشطه
للقطر: 1/2 1 كوب سكر 3/4 كوب ماء عصير ليمونه فانيليا [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/url] الطريقه تحضير القطر: نخلط مكونات القطر كلها في اناء ماعدا الليمون و الفانيليا
نضع الاناء علي النار الهادئه و نتركه حوالي 10 دقائق
ثم نضيف الليمون و نتركه يغلي قليلا ثم نضيف الفانيليا و نبعد القدر عن النار و نتركه ليبرد تماما
تحضير القشطه:
ندوب الدقيق في الحليب علي البارد
ثم نرفعهم في اناء علي النار حتي يسمك الخليط هكذا نبعد القدر عن النار و نضيف القشطه و نقلب جيدا حتي يتجانس الخليط تماما
و تصبح القشطه جاهزه
تحضير الكنافه:
- تفتت الكنافه و تفرك جيدا بالسمن السايح
- ندهن صينيه بالسمن
- نضع نصف مقدار الكنافه - نضغط علي الكنافه الموجوده في الصينيه جيدا جدا باستخدام صينيه اخري اصغر منها
- نرش مقدار من السمن السايح
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/url] - نغطي الكنافه بطبقه القشطه (مع الابتعاد عن الاطراف)
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/url] نضيف النصف الآخر من الكنافه المفروكه بالسمن و نضغط عليها مرة اخري
- نرش مقدار جيد من السمن السايح
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/url] طريقه الخبز:ممكن تخبزيها في الفرن عادي و تحمري الوجه
لكن انا افضل اني اخبزها علي سطح البوتاجاز لأن طعمها بيبقي الذ بكتيييييييييير
يعني تحطيها علي البوتاجاز و لما تلاقيها اتحمرت من تحت تقلبيها في صينيه تانيه
و اول ما تستوي و تكون ساخنه جدا ترشي عليها القطر الباردلازم تتركيها تبرد قبل التقطيع علشان ما تتفتتش منك[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/url] [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/url] بالهناء والعافيه |
|
الجنرال عضو ذهبي
اهلا وسهلا بكم في منتديات زورونا عدد المساهمات : 450 تاريخ التسجيل : 25/12/2009 العمر : 38 الموقع : خان يونس
| موضوع: رد: كنافة بالقشطة الأربعاء مارس 24, 2010 4:55 am | |
| هههههههههههههههه يا ربي شو نفسي بجد اكل منها | |
|